Wat doen ze op de autosloop?

Je auto moet naar de autosloop. Dat kan zijn omdat de auto gewoon oud is. Het is ook mogelijk wanneer een auto te veel schade heeft opgelopen bijvoorbeeld door een ongeval. Je auto wordt dan een sloopauto die dan weer gesloopt moet worden. Hoe dit werkt, dat vertellen we je hier?

Untitled design (18)

Wat doet de autosloperij nadat je de auto hebt gebracht?

Je brengt de auto naar de autosloperij. De autosloperij zorgt eerst ervoor dat alle vloeistoffen en schadelijke stoffen uit de auto worden verwijderd. Je kunt dan denken aan de accu. Als dat gebeurd is worden de onderdelen gedemonteerd die nog gebruikt kunnen worden.

Deze onderdelen kunnen nog verkocht worden aan consumenten voor hun auto tegen een redelijke prijs. De onderdelen worden opgeslagen in een magazijn. De auto onderdelen worden gesorteerd en soms gereviseerd. Pas dan kunnen ze verkocht worden aan particulieren, maar ook aan autobedrijven. Dan wordt de auto geplaatst op het terrein van de autosloperij.

De restanten van de auto krijgen een nuttige bestemming

Niet alleen de onderdelen van de auto worden weer gebruikt wanneer ze het nog doen. De rest van de auto daar wordt ook naar gekeken. Er wordt voor alles van de auto een nuttige bestemming gevonden. De vloeistoffen uit de auto worden verwerkt op een verantwoorde manier.

Het glas en de banden kunnen verkocht worden of verwerkt op de autosloperij. De banden kunnen gebruikt worden voor sportvelden. Van de band kan korrel granulaat gemaakt worden en dat kan weer verwerkt worden in de sportvelden.

Wat gebeurt er met het ijzeren wrak?

Nadat alle onderdelen uit de auto zijn gedemonteerd, ook het glas en de banden en de vloeistoffen zijn verwijderd blijft er alleen nog een ijzer wrak over van de auto. Een gemiddelde auto heeft ongeveer 1000 kilo aan ijzer. Het ijzer wordt eerst tot schroot gemaakt. Als dat gebeurd is kan het ijzer verkocht worden aan metaalbedrijven. De metaalbedrijven smelten het ijzer om.

Er kan dan van het gesmolten ijzer weer nieuwe producten worden gemaakt. Een autosloperij zorgt er dus voor dat een auto zo goed mogelijk wordt gesloopt. Alles van de auto wordt gebruikt of verwerkt. Er wordt aan materiaal zo min mogelijk verspild. De onderdelen zijn verkrijgbaar tegen een zeer lage prijs. Dit is ideaal voor mensen die minder budget hebben. En met de andere materialen uit de auto kunnen ze weer nieuwe producten mee maken.