Auto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?

Een auto wordt naar de sloop gebracht wanneer die oud is en de reparatie ervoor te duur wordt. Een auto kan ook total loss zijn verklaard na een auto ongeluk waardoor die gesloopt moet worden. Er zijn tal van redenen waarom een auto gesloopt moet worden. Hoe het allemaal werkt? Dat vertellen we je hier.

Je auto zelf brengen of laten ophalen door een autosloperij

Als de auto niet meer rijdt kun je hem laten ophalen. Je moet hiervoor een afspraak maken en op de dag dat ze hem komen ophalen ook zelf thuis zijn. Je kunt ook zelf de auto brengen naar de autosloperij. Je kunt de auto dan brengen op elk gewenst tijdstip. Als je de auto zelf brengt ligt de vergoeding voor de auto wel hoger dan wanneer je deze laat ophalen.

Wat heb je nodig wanneer je de sloopauto verkoopt?

Als je de auto verkoopt aan een autosloperij dan heb je de kentekenpapieren nodig. De auto moet dan worden overgeschreven bij verkoop. Je krijgt dan na de verkoop een vrijwaringsbewijs. Kun je de kentekenpapieren niet meer vinden, dan is dat voor een autosloperij geen probleem. Een autosloperij die RDW erkend is, heeft de mogelijkheid om een demontagecode aan te vragen.

Het kenteken wordt dan vervangen door de code. Een autosloperij kan dan jouw auto door middel van de demontagecode vrijwaren. Je zult dan wel een document moeten tekenen waarin staat dat je afstand doet van je auto. Eigenlijk heel gemakkelijk kun je de sloopauto verkopen.

Hoeveel is jouw auto waard op een autosloperij?

Als je de auto naar een autosloperij brengt wordt die gesloopt. Er wordt dan een waarde bepaald voor je auto. De waarde van de auto is afhankelijk van het model dat je hebt. Het bouwjaar en de staat van de auto zijn ook van belang. Je krijgt een lagere vergoeding voor de auto wanneer die total loss is of wanneer er te veel schade is aan de auto. Zijn er kleine mankementen aan de auto dan krijg je een hogere vergoeding.

Er wordt ook gekeken naar het model en of die veel wordt aangeboden. Dit kan een reden zijn dat je ook een lagere vergoeding krijgt. Het gewicht van de auto bepaalt de ijzerprijs. Hoe zwaarder je auto is, hoe hoger zal de vergoeding worden van je auto. Een erkende autosloperij is altijd de beste optie.